Zamieszczone przez perfex
Parujące reflektory
Zwiń
X
-
Parujące reflektory
Witam dziś po dwu godzinnej jeździe zobaczyłem coś takiego.
Czy też tak macie ???
Poz tym, jak ruszyłem to zanim auto się nie nagrzało, wyświetlacz na radiu wariował. Co to będzie jak przyjdzie mróz ???
Auto przez jakiś tydzień stało cały czas w suchym garażu, dziś na dworze około zera i duża wilgotnośćO III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
-
-
Czasem tak mam w mojej o2fl , przy takich warunkach pogodwych i tez mam garaz, szczegolnie jak nie jezdzisz na swietalch mijania tylko dziennych, to normalne, w lampie nie ma prozni i jak jest roznica temp nagla, to reflektor paruje na tej samej zasadzie co szyba w samochodzie bez nadmuchu.
Nie mylic z nieszczelnym reflektorem ktory paruje przy myciu, u mnie przy myciu karcherem i to mocnym nigdy nic nie paruje, ale pare razy przy takiej pogodzie jak ostatnio tez mi sie zdarzylo lekkie zparaowanie, ustepuje jak wlaczysz swiatla dluge na kilka min.
Komentarz
-
-
@JerzyM73 a masz włączone w nawigacji "Włączanie świateł przy deszczu"?
Zobacz może to jest prostym rozwiązaniem na tę bolączkę?
Kiedyś w Seacie Toledo też mi zaaparowywały a w zasadzie zachodziły po myciu reflektory. Gdy autko sprzedałem okazało się że Altea miała akcje serwisową właśnie na parujące reflektory!
Ja u siebie zauważyłem że Automat (włączania świateł mijania "krótkich") mam ustawiony bardzo wcześnie, gdy się zachmurzy to włączają się zaraz krótkie. A w nawigacji (też jest ustawiony tryb auto) tło zmienia się w czarne tło /na nocne/.
Jest możliwość gdzieś regulacji progu zadziałania trybu AUTO dla świateł mijania??? Czy tylko VCDSem?O3 RS 2,0 TDI DSG + Columbus+DAB+, Canton, ACC z FA, LA itd, itp.
-----------------------------------------------------
Moja eReSka
Aktualne Personal POI: teraz taniej na POIfantastic.eu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maol72@JerzyM73 a masz włączone w nawigacji "Włączanie świateł przy deszczu"?
Zobacz może to jest prostym rozwiązaniem na tę bolączkę?
Kiedyś w Seacie Toledo też mi zaaparowywały a w zasadzie zachodziły po myciu reflektory. Gdy autko sprzedałem okazało się że Altea miała akcje serwisową właśnie na parujące reflektory!
Ja u siebie zauważyłem że Automat (włączania świateł mijania "krótkich") mam ustawiony bardzo wcześnie, gdy się zachmurzy to włączają się zaraz krótkie. A w nawigacji (też jest ustawiony tryb auto) tło zmienia się w czarne tło /na nocne/.
Jest możliwość gdzieś regulacji progu zadziałania trybu AUTO dla świateł mijania??? Czy tylko VCDSem?O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Info z instrukcji (str 73):
■ Reflektory mogą przejściowo zaparowywać od wewnątrz. Po włączeniu świateł
dziennych, mijania lub drogowych w krótkim czasie powierzchnia szyby reflektora
się osusza. Może się zdarzyć, że szyba reflektora będzie nadal zaparowana
przy brzegach. Zjawisko to nie ma żadnego wpływu na trwałość lamp i
reflektorów.Blue Race, 1.8 tsi, DSG (+łopatki), elegance, amazing, columbus, chrom, inne
Komentarz
-
-
Panowie paruje przez tydzień lub dwa i później będzie ok. Przerabiałem to już w dwóch O3. Później przez półtora roku użytkowania para już się nie pojawiła ani razu.
W obecnej O3 też parowało przez kilkanaście a teraz nawet po opadach jest już ok. Jeżeli nie ma widocznych zacieków to nie ma sensu zgłaszać w ASO bo nie wymienią lampyjest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
Komentarz